Tu Youyou, la dona que va lluitar científicament contra la malària

 

Charla. Biblioteca Pública de Tarragona, Tarragona. 1 de febrero

 

Tu Youyou (1930 -) és una científica xinesa coneguda per haver descobert l’artemisinina, un compost químic actiu contra la malària. Per aquest descobriment va rebre el premi Nobel de Medicina l’any 2015. És el primer premi Nobel que rep una dona xinesa i el primer premi Nobel de ciència que s’atorga a una investigació portada a terme a la Xina. En aquesta xerrada parlarem de la vida de Tu Youyou, del seu treball científic en plena Revolució Cultural, del projecte 523 que va fer possible sota el seu lideratge el descobriment de l’artemisinina, i del que ha suposat aquest descobriment per les regions del món afectades per la malària.

Dirigido a: público general

Hora comienzo: 18:00

Hora finalización:

Dirección: Carrer de Fortuny, 30, 43001, , Tarragona, Cataluña

Reserva: Entrada libre

Organiza: Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona i Central de Biblioteques de Tarragona

Email de contacto: lydiagil@socialmediaeninvestigacion.com

 

A %d blogueros les gusta esto: