Dones científiques: passió i coratge

Charla. 07/03/2018 18.30 h. Centre cívic Casa Golferichs. Barcelona

A finals del segle XIX el camp de l’astronomia ofereix a les dones una escletxa per entrar al món científic. Ara bé, fins després de la segona guerra mundial no arriba la seva incorporació amb plenitud de drets al món acadèmic. Veurem varis exemples de dones científiques que gràcies a una excel·lent combinació de passió i coratge han superat camins costeruts i han assolit resultats de primer nivell, tot i que no sempre han rebut el reconeixement que mereixien. Williamina Fleming (astronomia), Henrietta Levitt (astronomia), Marie S. Curie (nous elements químics i descobriment de la radioactivitat), Lise Meitner (fissió nuclear), Rosalind Franklin (estructura DNA), Barbara McClintock (avenços importants en genètica) i Gerti Cori (bases moleculars de la bioquímica), entre d’altres.

A càrrec de Pilar González Duarte, catedràtica i professora de química inorgànica (UAB) i membre de l’Institut d’Estudis Catalans

 

Email para reservas e información: golferichs@golferichs.org

Organiza: Centre cívic Casa Golferichs

¿Abierta al público general?: Sí – con reserva

A %d blogueros les gusta esto: