Tu Youyou, la dona que va lluitar científicament contra la malària

Charla. Biblioteca Municipal d’Altafulla, Altafulla, Tarragona.

Tu Youyou (1930 -) és una científica xinesa coneguda per haver descobert l’artemisinina, un compost químic actiu contra la malària. Per aquest descobriment va rebre el premi Nobel de Medicina l’any 2015. És el primer premi Nobel que rep una dona xinesa i el primer premi Nobel de ciència que s’atorga a una investigació portada a terme a la Xina. En aquesta xerrada parlarem de la vida de Tu Youyou, del seu treball científic en plena Revolució Cultural, del projecte 523 que va fer possible sota el seu lideratge el descobriment de l’artemisinina, i del que ha suposat aquest descobriment per les regions del món afectades per la malària.

A càrrec de Núria Ruiz Morillas.

Dirigido a: Público general
Hora comienzo: 18:00
Hora finalización: NA
Dirección: Carrer del Vinyet, 1,, 43893, Altafulla, Tarragona, Cataluña
Reserva: Entrada libre
Organiza: Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona
Patrocina: Central de Biblioteques de Tarragona
Email de contacto: lydiagil@socialmediaeninvestigacion.com

A %d blogueros les gusta esto: